AuroraLaina – Lainaa luottotiedottomalle, onko se mahdollista?

Monet ihmiset ovat saattaneet menettää luottotietonsa jolloin lainan hakeminen tai myöntäminen ei Suomen lain puitteissa pitäisi olla mahdollista luottotietonsa menettäneille henkilöille. Tämän on myös huomannut 15 helmikuuta avattu uusi lainapaikka, AuroraLaina.

Aurora Laina joutui myrskyn silmään lähes välittömästi eri medioissa kun he alkoivat markkinoida lainoja maksuhäiriöisille suomalaisille asiakkaille. Sivustolla kerrotaan avoimesti etteivät maksuhäiriöt tai luottotietojen menetys ole kuitenkaan este lainan saamiselle.

Kuinka tämä voi sitten olla mahdollista? Ehtona lainan saamiselle Aurora Lainalta on kuitenkin se että hakijalla täytyy olla lainalle takaaja, jolla on hyvät luottotiedot sekä omistusasunto.

“Lainamme perustuvat luottamukseen eivätkä automaattisiin luottotieto- ja maksukykylaskelmiin. Vaikka sinulla olisi maksuhäiriömerkintä, luotamme sinuun, jos takaajasi luottaa sinuun.

Takaaja on yleensä hyvä ystävä, perheenjäsen tai työkaveri, joka tuntee sinut ja pystyy maksamaan lainasi takaisin, jos et itse pysty. Jos takaajasi luottaa sinuun, niin luotamme mekin.”

auroralaina
Aurora tarjoaa 1 000–6 000 euron lainoja 1–5 vuoden laina-ajalla. Korkoprosentti on 41,16 % ja todellinen vuosikorko on 49,9 %

Todellisuudessa laina maksetaan takaajan pankkitilille

Mikäli luottotiedoton lainanhakija hakee lainaa AuroraLainalta, tulee hänen täytyy lainahakemus Aurora Lainan nettisivustolla. Hakemuksen jälkeen hakija saa henkilökohtaisen linkin, joka tulee välittää lainan takaajalle. Linkin kautta takaaja pääsee täyttämään omat tietonsa hakemusta varten. Tässä kohtaa takaajan täytyy vastata muutamaan kysymykseeen ja AuroraLaina varmistaa hänen henkilöllisyytensä ja pyytää häntä allekirjoittamaan lainasopimuksen. Kaikki tämä tapahtuu tietysti netissä.

Jos kaikki asiat ovat kunnossa, takaajalle ilmoitetaan heti jos hän on sopiva takaamaan hakijan lainan. Sen jälkeen lainan takaajalle soitetaan varmistuakseen siitä että kaikki asiat ovat varmasti kunnossa. Myös lainan hakijalle soitetaan erikseen.

Kun kaikki on valmista, AuroraLaina maksaa lainan ensi tilassa. Laina maksetaan takaajan pankkitilille petoksien sekä väärinkäytöksien estämiseksi.

Takaaja joutuu maksumieheksi jos hakija ei sitä itse kykene maksamaan

Jos lainanottaja eli tässä tapauksessa lainanhakia ei pysty maksamaan hakemaansa lainaa takaisin, se jää takaajan maksettavaksi. Aurora kerää myöhästyneet maksut kuten muutkin lainanantajat. Jos et maksa eräpäivänä, saat tekstiviestimuistutuksen, ja jos Aurora ei pysty tekemään veloitusta, he soittavat sinulle selvittääkseen, miksi takaisinmaksu on myöhässä. Tällä tavoin he varmastavat että myöhästynyt maksu ei johda suurempiin ongelmiin.

Takaajalainat perustuvat luottamukseen kerrotaan lainayrityksen sivuilla

Kun vanhoina hyvinä aikoina haettiin lainaa, paikallinen pankki pyysi usein jonkun läheisen lainan takaajaksi. Jossain vaiheessa tähän tuli muutos ja nykyään tietokone tekee lainapäätöksen automaattisesti luottotietojen avulla. Miljoonat luotettavat ihmiset eivät saa lainaa nykyisen järjestelmän takia.

Juuri sen takia Auroralainan tarjoamat lainat perustuvat luottamukseen, eivätkä automatisoituihin tietokonejärjestelmiin. Ei haittaa, vaikka sinulla olisi maksuhäiriömerkintä tai et olisi vakituisessa palkkatyössä. Meille tärkeintä on, että pystyt maksamaan lainan takaisin ja että sinulla on ystävä tai sukulainen, joka luottaa sinuun.

Kerrotaan yhtiön verkkosivuilla.

Katso myös AuroraLainan “Miksi olemme täällä” video


Lähteet:
AuroraLainan viralliset nettisivut.
“Ei luottotietoja? Ei ongelmaa” – KKV pitää uuden lainayrityksen markkinointia pöyristyttävänä, kaiken nähnyt Takuusäätiökin ihmeissään
Uusi yhtiö markkinoi Suomessa pikavippejä luottotietonsa menettäneille
Aurora Laina markkinoi pikavippejä maksuhäiriöisille suomalaisille – takana 41-vuotias upporikas yrittäjä