Säästötili – Jokapäiväiseen säästämiseen

Paras pikavippi omalle tilille joka on heti käytettävissä, on oma säästötili. Kaikilla ihmisillä pitäisi olla pahanpäivän varalle säästössä edes hiukan rahaa, koska milloinkaan ei voi tietää milloin nopealle rahalle on tarvetta. Asiantuntijat suosittelevat että puskurirahastossa olisi hyvä olla säästössä vähintään jopa 3 kuukauden menojen verran rahaa tai vastaavasti 3 kuukauden palkkatulot.

Vaikka sinulla olisi ennestään lainoja joita joudut lyhentämään kuukausittain, ei se ole siltikään este säästämiselle. Mikäli sinulla on kertynyt lainoja usealta eri lainanmyöntäjältä, suosittelemme yhdistämään nämä vanhat lainat yhdeksi jolloin saat tuntuvia säästöjä kun maksettavanasi on ainoastaan yksi lasku.

Säästäminen kannattaa ottaa tavaksi ja siirtää aina mahdolliset ylimääräiset rahat säästötilille. Aloittamalla säästämisen jo tänään, ei sinun tarvitse tulevaisuudessa turvautua netistä haettuihin lainoihin.
säästötili

Säästötili maksaa sinulle korkoa talletuksesta

Tällä hetkellä maailmanmarkkinoiden korot ovat alhaalla ja pankista saatavien talolainojen korot ovat ennätys alhaalla. Tämä on heijastaa myös siihen että perinteiset pankit kuten vaikkapa Nordea, Sampo, Osuuspankki jne eivät voi tarjota säästäjilleen tällä hetkellä oikeastaan minkäänlaista korkoa heidän säästötililleen.

Säästötilien tarkoituksena on ollut että säästäjät saavat talletuksilleen tietyn prosentuaalisen tuoton kuukausittain tai vuosittain. Tämän johdosta säästäminen on ollut kannattavaa eikä inflaatio pääse syömään rahojasi mikäli makuutat niitä pelkästään perinteisellä käyttötilillä.

Parhaat säästötilit löytyvät netistä

Tällä hetkellä ei monikaan perinteinen pankki pysty tarjoamaan säästötilille kummoista korkoa, mutta sen sijaan norjalaiset nettipankit pystyvät. Tähän on yksinkertainen syy. Norjalaiset nettipankit jotka myöntävät myös suomalaisille asiakkaille lainoja sekä tarjoavat säästötilejä, toimivat ainoastaan internetistä käsin. Heillä ei ole valtavia maanpäällisiä rakennuksia joten kulut pysyvät alhaalla kustannus tehokkaasti.

Tämän johdosta he voivat keskittyä tarjoamaan asiakkailleen mitä parhaimmat ja edullisimmat laina sekä säästömahdollisuudet netissä.

BankNorwegian

Banknorwegian säästötili
Avaa säästötili

Säästötili 0,75%:n korolla

• 0,75% vuosikorko ensimmäisestä eurosta lähtien kaikille talletuksille.
• Ei minimitalletusta. Pääset siis alkuun vaikka 10 euron kuukausittaisella säästösummalla.
• Ei nostorajoitteita – rahat ovat käytettävissäsi kun tarvitset, ilman kustannuksia.
• Ei vuosimaksua.
• Täysin verkkopohjainen tili, jonka tapahtumat ovat aina saatavilla BankNorwegianin mobiilisovelluksessa ja OmatSivuni-palvelussa.

Bank Norwegianin säästötili on joustava tili, joka sopii niin lyhyt- kuin pitkäaikaiseenkin säästämiseen. Säästötilin avaaminen onnistuu nopeasti verkossa. Tarvitset vain suomalaiset pankkitunnukset. Sinun ei tarvitse olla Bank Norwegianin asiakas entuudestaan avataksesi tilin, vaan voit käyttää tunnistautumiseen oman pankkisi pankkitunnuksia.

Bank Norwegian on Bankenes Sikringsfondin jäsen. Tämä tarkoittaa, että rahasi on turvattu aina sen hetken norjalaisen talletussuojan rajojen puitteissa. Talletussuojan rajojen asettamisesta vastaa Norjan viranomaiset.


Säästötili 0,8%:n korolla

• Saat 0,8% koron ensimmäisestä eurosta jopa 100 000 euroon.
• Ei määräaikaa talletuksille
• Ei nostorajoituksia
• Ei maksuja nostoista tai tilisiirroista
• Ei minimirajaa talletettavalle summalle
• Instabank kuuluu Norjan talletussuojan piiriin ja saat talletuksillesi suojan 100 000 euroon asti.


Säästötili 0,85%:n korolla

• Talletuskorko: 0,85% (6.9.2018 lähtien)
• Balanzia säästötilin avausmaksu, vuosimaksu sekä lopettaminen: 0 euroa
• Tiliote: 0 euroa
• Nosto Balanzia säästötililtä: 6 maksutonta nostoa kalenterivuodessa, sen jälkeen nostopalkkio 1% nostetusta summasta
• Minimitalletus Balanzia säästötilille: 1 euro
• Maksimitalletus Balanzia säästötilille: 100 000 euroa

Balanzia säästötili tarjoaa asiakkailleen tällä hetkellä yhden markkinoiden parhaimmista talletuskoroista, joka on 0,85%. Sinun ei tarvitse tallettaa rahojasi määräajaksi ja Balanzia tarjoaa sinulle kuusi maksutonta nostoa vuosittain. Voit avata Balanzia säästötilin helposti ja nopeasti täyttämällä hakemuksen heidän nettisivustolla, halutessasi voit jättää myös yhteydenottopyynnön, niin Balanzia on sinuun yhteydessä pikimmiten.

Balanzia säästötilille tehdyt talletukset ovat Ruotsin valtiollisen talletussuojan turvaamia.

Kenelle säästötilit sopivat

Säästötili on paras vaihtoehto kaikille niille jotka haluavat saada varmaa tuottoa säästöilleen ilman riskiä rahojen menettämisestä. Kun haluat olla varma, että sijoittamasi rahat ovat käytössäsi tulevaisuudessakin ilman arvon menettämisiä, on säästötili loistava ratkaisu.

Kaikki henkilöt voivat avata säästötilin – myös työttömät sekä maksuhäiriömerkinnän omaavat henkilöt. Tarvitset ainoastaan suomalaiset pankkitunnukset säästötilin avaamista varten. Talletettavalle summalle ei ole minimirajaa, joten pääset säästämisen makuun jo pienilläkin säästöillä. Ainoana rajoituksena näissä netissä toimivissa säästötileissä on se, että tilin avaajan tätyy olla 18- vuotias. Mikäli suunnittelet säästötilin avaamista alle 18- vuotiaalle, käänny perinteisten pankkien puoleen.